Tudnivalók

Laktózintolerancia

Laktózérzékenység

A szervezetben a tápanyagok –cukrok, fehérjék, szénhidrátok – vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek felszívódása a vékonybélben történik. A laktózérzékenység lényege, hogy hiányzik, vagy nem kellő mennyiségben áll rendelkezésre a tejben lévő laktózt (tejcukor) bontó enzim a laktáz…

Gluténérzékenység

Gluténérzékenység

A gluténhez kapcsolt betegség a vékonybél krónikus, felszívódási zavarokkal járó megbetegedése, amelyet bizonyos gabonafélékben található növényi fehérje, a glutén vált ki az erre érzékeny embereknél…

Cukorbetegség

Cukorbetegség

A cukorbetegségben a szervezet nem képes szabályozni a glükózszintet abban a szűk tartományban, amely normálisnak tekinthető. Az emelkedett vércukorszint a szervezetben idővel károsítja a sejteket, szöveteket és szerveket…

Emésztési zavar

Emésztési zavar

Veseproblémák

Veseproblémák

Túlsúly, fogyókúra

Túlsúly, fogyókúra