[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_single_image image=”16898″ img_size=”full” qode_css_animation=””][vc_empty_space][vc_column_text]

Szerveink optimális működéséhez elengedhetetlen a D-vitamin megfelelő szintje. A D-vitamin inkább egy hormon, mint vitamin, amit a szervezet saját maga is elő tud állítani. A D-vitamin a bőrben képződik, ha azt elegendő napfény éri.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”30″][vc_column_text]

A D-vitamin feladatai

1. Normál csont- és fogszerkezet fenntartása

A megfelelő D-vitamin szinthez szükséges a hatékony kalcium felszívódás, és a normál kalcium és foszfát szint fenntartása a vérben. Ezen túlmenően a D-vitamin meghatározza a csontsűrűséget, ami részben felelős a csontok kalciumtárolásáért.

2. Támogatja a normál sejtosztódást

A D-vitaminnak fontos funkciója van a sejtek képződésében, a sejtosztódásban és sejtnövekedésben a különböző mechanizmusokon keresztül.

3. A D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez az immunrendszer különböző sejtjeiben

A D-vitamin receptorai a test normál védekezőképességének működését mozgásba hozzák. Hozzájárul a sejtek egészséges gyulladásos reakciójához is, és szabályozza a gyulladásos tevékenységüket.

4. Fenntartja a normál izomfunkciókat

A D-vitamin elősegíti a kalcium beáramlását az izomsejtekbe, és a fehérjék újraképződéséért felelős az izomban, amely fontos az izomerő kialakulása miatt.

5. Felnőttkorban a D-vitamin-hiány növeli a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát.

MINDEZEK BEFOLYÁSOLJÁK TESTSÚLYUNKAT IS!

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

D-vitamin források:

  • halmájolajok
  • máj
  • tojás
  • tej és a tejtermékek
  • margarinok

 

Mivel a D-vitamin tartalmú élelmiszereket, a modern táplálkozási szokások szerint nem tudjuk elégségesen a szervezetbe juttatni, így érdemes pótolni megfelelő vitamin készítményekkel.

Forrás: https://premiumdiet.hu[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Az Életvitál Egészségboltban vitaminok és táplálék-kiegészítők széles választékával várunk!

Mór Köztársaság tér 7/1.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]