Használd salátaalapként vagy salátákba keverve

A leggyakrabban salátákhoz használom a mikrozöldjeinket, több fajtát összekeverve izgalmas ízű és színű saláták készíthetők belőlük. Van, hogy “üresen” tálalva csak egy finom öntet kerül rá, viszont sok esetben keverek a zöldek közé szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, valamilyen sajtot, diófélét, aszalt gyümölcsöt, sült zöldségeket.

Készíts belőlük egészséges turmixokat

A gyermekeim nagy turmix rajongók, ezért folyamatosan terem az ablakpárkányon zöldborsó mikrozöld, mert a fodros kel mellett ez a kedvenc turmix alapanyaguk. Van, hogy csak egy banán és valamilyen növényi tej vagy narancslé kerül a mikrozöld mellé, de szívesen turmixoljuk össze fagyasztott bogyós gyümölcsökkel, mangóval/ananásszal.

Keverd kencékbe/mártogatósokba/salátaöntetekbe

Sok esetben úgy tekintek a mikrozöldjeimre, mintha fűszernövények lennének, így extra ízt kapnak ezek az ételek, nem beszélve az extra tápanyagokról.  Szívesen turmixolom bele  egy joghurtos öntetbe, vagy pl. készítek egy harsogóan zöld és finom hummuszt zöldborsó mikrozölddel. Ha nem szeretném pikánssá tenni az adott ételet, maradok a semleges ízű fajtáknál (brokkoli, fodros kel), ha kicsit izgalmasabbat szeretnék, akkor jöhet a mustár, vöröskáposzta és társai.

Tedd mikrozöldjeidet szendvicsekbe

Ha felgyorsul az életünk, akkor igazán hálás tudok lenni a néhány tálca növénykéért az ablakomban. Csak fogom az ollót és mehetnek is a frissen szedett zöldek a szendvicsbe. Nagyon ínycsiklandó látvány tud lenni néhány színes mikrozöld a szendvicsedbe, használd bátran bármelyik fajtát.