[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

Cukormentes, fehér liszt mentes, a krém nem tartalmaz tojást. A házi készítésű babapiskóta cukormentes és zabpehelyliszttel készül.

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Hozzávalók (kb. 6 szelethez)

24 db cukormentes babapiskóta (recept lent)
25 dkg light mascarpone
200 ml cukrozatlan habtejszín
80 g Szafi négyszeres édesítő
20 g Szafi vaníliás etirit
1 teáskanál rumaroma
1 dl kókusztej
1 dl erős fekete kávé (cukor nélkül)
3 dkg natúr, zsírszegény kakaópor[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”16965″ img_size=”full” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

  1. A mascarponét keverd össze két evőkanál négyszeres édesítővel, a vaníliás etirittel és a rumaromával, majd óvatosan keverd hozzá a kemény habbá vert tejszínt.
  2. A babapiskótát három részre osztjuk, mindkét felüket lelocsoljuk 1 teáskanállal a kókusztej és kávé keverékéből.
  3. Rétegenként a formába tesszük: 1 réteg babapiskóta, 1 réteg krém, 1 réteg kakaópor.
  4. Fogyasztá előtt néhány órára hűtőbe tesszük.

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

Cukormentes babapiskóta (32 db)

6 közepes méretű tojás
60 g negyedannyi édesítő
160 g zabpehelyliszt
2 csapott teáskanál útifűmaghéj (elhagyható)

Elkészítés: a tojásokat kettéválasztjuk, és az édesítő 2/3-ával kemény habbá verjük a fehérjéket. Egy másik edényben a tojássárgát a maradék édesítővel fehéredésig keverjük, majd óvatósan összekeverjük a fehérjével. A zabpehelylisztet összekeverjük az útifűmaghéjjal, majd óvatósan a tojáshoz keverjük. A tésztát habzsákba vagy műanyag zacskóba tesszük és 7-8 centis babapiskótákat nyomunk egy sütőpapírral kibélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Forrás: salatagyar.hu[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Hozzávalók megvásárolhatók boltunkban és webshopunkban!
Életvitál Egészségbolt Mór Köztársaság tér 7/1.
https://eletvitalmor.hu/webshop

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]