[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]
Sokan úgy gondolják, hogy jót tesznek azzal, hogy kizárják a zsírokat az étrendjükből, ez azonban nem teszi őket egészségesebbé, mivel jó zsírokra szüksége van a szervezetnek. A jó zsírok nem csak a legfontosabb energiaforrások, hanem elengedethetetlenek néhány vitamin és ásványi anyag felszívódásához. Emellett fontos szerepet játszanak a sejtmembránok létrehozásában, az idegek megfelelő működésében, a véralvadásban, és az izmok mozgatásában is. A hosszú távú egészség megőrzésében egyes zsírok jobbak, mint mások. Az egészséges zsírok közé tartoznak a telítetlen, és a többszörösen telítetlen zsírok. Káros zsírok az iparilag előállított transzzsírok, míg a telített zsírok a jó és káros zsírok között helyezkednek el.
[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1529849675939{padding-top: 20px !important;}”][vc_single_image image=”16866″ img_size=”large” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]
Ezek mellett hozzájárulnak az inzulinrezisztenciához, ami növeli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Még a kis mennyiségű transzzsír is káros lehet az egészségre, fogyasztásuk nem biztonságos, de szerencsére egyre kevésbé használják őket.
[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]Telített zsírok
A telített zsírok kevésbé károsak, megtalálhatóak a vörös húsokban, a tejben, a tejtermékekben, és más élelmiszerekben. A telített zsírokban gazdag táplálék megemelheti a teljes koleszterinszintet, és az egyensúlyt az ártalmasabb LDL-koleszterin felé irányítja, mely elzáródások kialakulását idézheti elő az arétriákban. Emiatt a legtöbb táplálkozási szakértő azt javasolja, hogy az elfogyasztott telített zsír mennyisége napi 10% -nál kevesebb legyen.
[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1529849310262{padding-top: 40px !important;}”][vc_single_image image=”16867″ img_size=”large” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]
Amikor folyékony olajat öntünk a serpenyőbe, jó esélyünk van arra, hogy többszörösen telítetlen zsírt használjunk. A többszörösen telítetlen zsírok létfontosságú zsírok, mivel az emberi szervezet nem képes őket előállítani, fogyasztásuk a telített zsírok helyett csökkentik a káros LDL koleszterinszintet és javítják a koleszterinprofilt.
[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]
Az Életvitál Egészségbolt választékában megtalálhatók a különböző egészséges olajok és zsírok, valamit étrend-kiegészítők is.
Várunk boltunkban!
Mór Köztársaség tér 7/1.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]