[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Mi az egészséges táplálkozás? Az alapok meglehetősen egyszerűek, mindenkinek szüksége van a fehérjékre, szénhidrátokra és a zsírokra, valamint optimális mennyiségű vitaminra és ásványi anyagra. A tudomány azonban rámutat arra, hogy az egyes kategóriákba tartozó élelmiszerek jobbak, mint mások.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]De vajon vannak olyan ételek, amelyeket soha nem szabad enni? Nem igazán. Ha időnként szeretnél egy fagyit vagy sütit, egyél egy keveset, de ne napi rendszereséggel. De például a chips helyett választhatsz valamilyen egészségesebb nassolni valót. Az egészséges táplálkozás nem jelenti azt, hogy bizonyos élelmiszereket teljesen el kell távolítani az étrendből, sokkal inkább azt, hogy vannak ételek, amelyeket érdemes ritkán fogyasztani.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]A Harvard táplálkozási tudósai összeállították az egészségtelen élelmiszerek listáját, amelyek fogyasztását érdemes minimálisra korlátozni. A kutatások azt bizonyítják, hogy az ilyen élelmiszerek rendszeres fogyasztása (és az egészségesebb élelmiszerek kizárása) súlyos betegségek kialakulásához is hozzájárulhat, például szívbetegség, magas vérnyomás, cukorbetegség, és akár daganatos betegségek is.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

  • Hozzáadott cukor. Függetlenül attól, hogy fehér cukor, barna cukor, fruktóz, vagy méz, szinte semmilyen tápanyagot nem tartalmaz. Ha sok cukrot eszel, üres kalóriákat töltesz be, ami a vércukorszint emelkedését és leesését okozza.
  • Sütemények. A süteményekről nagyon nehéz lemondani, annak ellenére, hogy legtöbb esetben nagy mennyiségű szénhidrátot, hozzáadott cukrot, egészségtelen zsírokat tartalmaznak.
  • Fehér szénhidrátok. Kenyér, tészta, burgonya, rizs, sütemények, sütemények vagy palacsinta – ha szereted ezeket az ételeket, válaszd a teljes kiőrlésű változatokat. A saját készítésű süteményeknél, pedig használj egészségesebb összetevőket, például zabpehely, kevesebb cukor és egészséges zsírok.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”16928″ img_size=”full” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

  • Feldolgozott és magas zsírtartalmú húsok. A feldolgozott húsok, mint a szalonna, a sonka, a szalámi kevésbé egészségesek, mint a halból, bőr nélküli csirkéből, diófélékből, babokból, szójából és teljes kiőrlésű gabonából készített ételek.
  • Só. Az American Heart Association szerint napi 1500 – 2300 mg mennyiségű nátriumra van szükségünk, de átlagosan naponta 1,5 teáskanál sót fogyasztunk, ami kb. 3400 mg nátriumot jelent. A szervezetnek szüksége van egy bizonyos mennyiségű nátriumra, de a túl sok növeli a magas vérnyomás, valamint a szívbetegség és a stroke kockázatát.

Forrás: www.health.harvard.edu[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Az Életvitál Egészségboltban egészséges, diétás, és mentes élelmiszerek széles választékával várunk!

Mór Köztársaság tér 7/1.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]