Receptek

  • Úgy tűnik minél egyszerűbb és hagyományosabb alapanyagokra épül egy étel, annál nagyobb sikere lesz vegán körökben, ha sikerül a hasonló állagot és ízeket reprodukálni úgy, hogy az élvezeti értéke abszolút megmarad....

  •   Hozzávalók 300 gramm gluténmentes liszt 13 gramm friss élesztő 2 evőkanál cukor 220 ml folyadék (pl. 100 ml víz és 120 ml rizstej) 2 evőkanál olaj 1 teáskanál vaníliáscukor 1 citrom reszelt héja kevés vaníliakivonat 25 ml Alpro kókusztejszín Elkészítés Az élesztőt a kézmeleg......

  •   Hajdina A hajdina több száz éve népszerű, a belőle készült liszt pedig kiválóan alkalmas kenyérsütésre is. Glutént nem tartalmaz, de B-, C- és E-vitaminban, cinkben, magnéziumban igen gazdag. Csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást is, az emésztésre is nagyon jótékonyan hat magas rosttartalmának köszönhetően.......

  • Hozzávalók : 2 csomag rizslap, mák, meggy, káposzta, főtt-áttört krumpli....

  • Hozzávalók kb. 12 kisebb palacsintához 2 egész tojás 50 g kókuszreszelék 4 ek rizsliszt kb. 2 dl tej (növényi vagy laktózmentes tejjel is elkészíthető) csipetnyi só méz...