Hozzávalók:
- 2 marék hajdina
- 2 szál sárgarépa
- 1 zellergumó
- kevés ételízesítő
- 3 gerezd fokhagyma
- csipet szerecsendió
- fél evőkanál vaj
- füstölt sajt
- 2 evőkanál tejföl
- petrezselyemzöld
- kurkuma
ELKÉSZÍTÉS:
A forró vajba beleteszem a megmosott hajdinát, és megpirítom, majd kevés vízzel felöntöm. Ételízesítőt szórok rá.
Ráteszem a vékonyra szeletelt zellert és a vágott répákat. Belenyomom a fokhagymát és hozzáadok kurkumát. Összevágott petrezselyemzöldet adok hozzá és kevés szerecsendióval ízesitem meg.
20 percig főzöm, akkor veszem le a tűzről, amikor a hajdinaszemek már nagyok és puhák. A legvégén belekeverem a tejfölt és füstölt sajttal megszórom.
(forrás:izraelinfo.com)