Hozzávalók:

  • 2 marék hajdina
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 zellergumó
  • kevés ételízesítő
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csipet szerecsendió
  • fél evőkanál vaj
  • füstölt sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • petrezselyemzöld
  • kurkuma

ELKÉSZÍTÉS:

A forró vajba beleteszem a megmosott hajdinát, és megpirítom, majd kevés vízzel felöntöm. Ételízesítőt szórok rá.

Ráteszem a vékonyra szeletelt zellert és a vágott répákat. Belenyomom a fokhagymát és hozzáadok kurkumát. Összevágott petrezselyemzöldet adok hozzá és kevés szerecsendióval ízesitem meg.

20 percig főzöm, akkor veszem le a tűzről, amikor a hajdinaszemek már nagyok és puhák. A legvégén belekeverem a tejfölt és füstölt sajttal megszórom.

 

(forrás:izraelinfo.com)