Tej-, tojás- és gluténmentes fonott kalács

 

Hozzávalók

300 gramm gluténmentes liszt
13 gramm friss élesztő
2 evőkanál cukor
220 ml folyadék (pl. 100 ml víz és 120 ml rizstej)
2 evőkanál olaj
1 teáskanál vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
kevés vaníliakivonat
25 ml Alpro kókusztejszín

Elkészítés

Az élesztőt a kézmeleg vizes-tejes keverékben felfuttatjuk, kimérjük a szárazanyagokat, összekeverjük, majd hozzáöntjük az élesztőt. Robotgéppel dagasztatni kezdjük, majd apránként hozzáadjuk az olajat. Amikor nagyjából összeállt a tészta, kézzel átdagasztjuk, majd letakarjuk és langyos helyen 50 percet kelesztjük. Ezután négy részre vágjuk, gombócokat formálunk és egyenként hosszú rudakra sodorjuk őket, majd összefonjuk (A fonásról itt találsz videót).

Sütőpapíros formába helyezzük, még kb. 10-15 percet hagyjuk pihenni. A tetejét lekenjük olajos ecsettel, 180 fokos sütőbe tesszük, és 40 percet sütjük. Utána kivesszük a formából és még 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy az oldala is szép színt kapjon.

Boltunkban az alapanyagok megvásárolhatók!
Életvitál EgészségboltMór Köztársaság tér 7/1.

Forrás: http://malenakonyhaja.blogspot.hu