[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space height=”42px”][vc_single_image image=”16656″ img_size=”large” alignment=”center” qode_css_animation=””][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_empty_space][vc_column_text]Úgy tűnik minél egyszerűbb és hagyományosabb alapanyagokra épül egy étel, annál nagyobb sikere lesz vegán körökben, ha sikerül a hasonló állagot és ízeket reprodukálni úgy, hogy az élvezeti értéke abszolút megmarad.
Ennél a Mac and Cheese receptnél imádjuk, hogy az Éden Prémium tésztái önmagában is nagyon ízletesek, és azt, hogy ezt sikerült egy abszolút növényi alapú szinte zsírszegény krémes szósszal úgy megtoldani, hogy közben ne vesszen el a tészta íze.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text]Összetevők a sajtos szószhoz:
kb. 1 kg. paszternák vagy fehérrépa
1 fej hagyma
2-3 ek. sörélesztő pehely
pici kurkuma a színezéshez
Hideg Nyalat natúr krémsajt
1-2 gerezd fokhagyma
csipet só[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_single_image image=”16657″ img_size=”large” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Elkészítése: 
Tegyük fel dinsztelni a hagymát csöpp kis kókuszolaj és víz keverékén, majd borítsuk rá az apróra vágott paszternákot, répát és fokhagymát. Pirítva kevergessük pár percig, hogy oda ne égjen majd pici víz hozzáadásával tovább kevergetve puhítsuk. Felönthetjük pici vízzel és párolhatjuk is, de fontos, hogy ne túl sokkal, csak amennyi ahhoz szükséges, hogy ne égjen le. Ugyanis a turmixolás után egy sűrű állagot szeretnénk kapni, amit majd a natúr
krémsajttal fogunk még tovább hígítani és lágyítani.

Mikor megpuhulnak a zöldségeink összeturmixoljuk az egészet botmixerrel és mehet hozzá a Hideg Nyalat krémsajt. Elkezdhetjük hozzáadni a sörélesztőpelyhet, több folyadék hozzáadásával igazíthatunk az állagán. Mindenképpen kóstolgassuk. Egy enyhén édeskés, de nagyon krémes szószt szeretnénk kapni, amit könnyedén el lehet majd keverni a tésztával. A sörélesztőpehely fogja a még ”sajtosabb” ízt kölcsönözni a szósznak.

Közben forrásban lévő vízben 7-8 percig főzzük a tésztát, majd tálalhatjuk is.

Forrás: hidegnyalat.hu[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Hozzávalók megvásárolhatók boltunkban és webshopunkban!
Életvitál Egészségbolt Mór Köztársaság tér 7/1.
https://eletvitalmor.hu/webshop

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text][/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]